על המחברת
שירלי יובל-יאיר (נולדה ב-21 ביוני 1968) היא פסיכולוגית, סופרת, מחזאית, ומוזיקאית ישראלית. כותבת טור מומחים באתר ynet, מרצה ומנחת סדנאות בנושאי פסיכולוגיה חיובית.
בשנת 1992 הוציאה יובל-יאיר תקליט סולו, "לחשוב כמו מצלמה", בהפקת הד ארצי. הלחנים והתמלילים של כל שירי התקליט נכתבו על ידה, והיא השתתפה גם בעיבודים, אותם יצרה יחד עם הרכב הג`אז "מינואט", בהפקה מוזיקלית של גרי אקשטיין. בעקבות התקליט הופיעה ברחבי הארץ עם להקת מינואט. כמו כן השתתפה בערבים מוזיקליים שונים. בשנת 1996 הופיעה בתפקיד הנשי הראשי במחזמר "בן המלך והעני" בהפקת פשנל.
במקביל לקריירה המוזיקלית ועם סיום לימודיה בבית הספר רימון, סיימה יובל-יאיר לימודי הוראה בבימוי תיאטרון בסמינר הקיבוצים, ותואר ראשון בתיאטרון באוניברסיטת תל אביב. היא עסקה בבימוי וכתיבה של מחזות מוזיקליים לילדים ("מותק", "פרה-פרה", דו רה מווווו, ו"מכונת הצחוק המופלאה").
לאורך השנים פרסמה יובל-יאיר שבעה ספרי ילדים, בהם סדרת ספרי הילדים "גיבורים אמיתיים" אותה כתבה יחד עם ד"ר טל בן שחר. הסדרה מתרגמת את הרעיונות המרכזיים של הפסיכולוגיה החיובית לעולמם של ילדים ומבוגרים. ספרי הסדרה היו לרבי מכר והשתתפו במצעד הספרים של משרד החינוך ("הלן ואני", "תומאס ואני", לודוויג ואני, "דיאן ואני").
בין השנים 1994 ל–2003, למדה יובל-יאיר פסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב, וסיימה תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. כותרת עבודת התזה שלה היא "תכונות השימור באישיותן של אמהות המיניקות הנקה ממושכת", והיא נכתבה בהדרכתן של ד"ר חנה גילאי גינור ופרופ` אריאלה פרידמן. בהמשך עבדה כמטפלת, מרצה ומנחת סדנאות, אך לא התמחתה בפסיכולוגיה קלינית ואינה רשאית לעסוק בפסיכולוגיה קלינית. היא פיתחה שיטת טיפול בשם "שומעים בקולך" – שיטה שנועדה לקשור בין הקול לנפש ולחבר את ניסיונה כמוזיקאית ומורה לפיתוח קול יחד עם הכשרתה כפסיכולוגית.
יובל-יאיר מתמקדת בעבודה גם בפסיכולוגיה חיובית, תחום העוסק בחקר האושר. היא מרצה ומלמדת במסגרת ה"קתדרה", כתבה טור מומחים בנושא ב-xnet ("אושר שימושי") ולימדה במרכז הבינתחומי הרצליה. משנת 2008, לאחר הפסקה של מספר שנים, חזרה יובל–יאיר גם לבמה המוזיקלית, והעלתה בשיתוף עם השחקנית והסופרת שגית אמת את המופע "כשתגדלי-תביני" - מופע תיאטרלי ומוזיקלי על אשה בת זמננו. יובל–יאיר מופיעה גם בפני ילדים, כשהיא מספרת ושרה מתוך ספרי הילדים שלה. תיאטרון הסיפור שלה "דו רה מווו" מציג את סיפורה של פרה מוזיקלית, ומתבסס על ליווי גיטרה בלבד.
גם במסגרת הרצאותיה בתחום הפסיכולוגיה לקהל המבוגרים, יובל-יאיר משלבת קטעי נגינה ושירה. היא מנחה סדנאות בחברות וארגונים, שנועדו להטמיע רעיונות וכלים של הפסיכולוגיה החיובית לתוך סביבת העבודה.
ספרים
2006 - "על החיתול ישבתי – רשמים אישים מגיל אפס עד שנה", הוצאת מטר - אסופת שירים קומיים המתארים את השנה הראשונה בחיי תינוקת, מזווית מבטה.
2010 - "דו רה מווווו - מעשה בפרה מוזיקלית" הוצאת כנרת, איורים: קרן מטקאלף מאי.
2012 - "הלן ואני", סיפורה של הלן קלר. סדרת "גיבורים אמיתיים", פסיכולוגיה חיובית לילדים. הוצאת כנרת. מאת שירלי יובל-יאיר ודר` טל בן שחר. איורים: איה גורדון נוי
2012 - "תומאס ואני", סיפורו של תומאס אדיסון. סדרת "גיבורים אמיתיים", פסיכולוגיה חיובית לילדים. הוצאת כנרת. מאת שירלי יובל-יאיר ודר` טל בן שחר. איורים: איה גורדון נוי
2013 - "הנץ על העץ", הוצאת כנרת, איורים: צחי פרבר
2014 - "לודוויג ואני", סיפורו של לודוויג ואן בטהובן. סדרת "גיבורים אמיתיים", פסיכולוגיה חיובית לילדים. הוצאת כנרת. מאת שירלי יובל-יאיר ודר` טל בן שחר. איורים: איה גורדון נוי
2014 - "דיאן ואני", סיפורה של דיאן פוסי. סדרת "גיבורים אמיתיים", פסיכולוגיה חיובית לילדים. הוצאת כנרת. מאת שירלי יובל-יאיר ודר` טל בן שחר. איורים: איה גורדון נוי
2019 - "חבילה עוברת" הוצאת כנרת זמורה- דביר.
מחזות
1997 - "פרה-פרה" - מחזמר לילדים בהפקת תיאטרון הקיבוץ, הועלה גם במסגרת התיאטרון לילדים ולנוער. בימוי: רותי בן דור, מוזיקה: אבנר קנר, בכיכובה של טלי אורן.
2007 - מותק" בבימויה של שירלי יובל-יאיר. בהפקת בית הספר לדרמה של סמינר הקיבוצים בשיתוף עם תיאטרון ה"מדיטק". מוזיקה: גלעד הישג.
2008 - "מכונת הצחוק המופלאה" – בבימויה של שירלי יובל-יאיר. הצגת ילדים אינטראקטיבית, בחלל של המשחקיה, ב"דיאדה", נמל תל אביב.
2010 - המחזמר "דו רה מוווו" בהפקת תיאטרון ה"מדיטק". בכורה בפתיחת פסטיבל ישראל. בימוי: משה קפטן, מוזיקה: טל בלכרוביץ.
עיתונות
|